hakkelse·sækhakke·mos

hakke·mad

subst.

[spor. afhjemlet]

= pølser, frikadeller etc. fremstillet af hakket (små)kød og evt. indmad. hun lawèt nè gåt hakmaÛ (= hun lavede noget godt hakkemad) _ af Kødet paa Faarets Ben samt Lunge og Lever. $Vorning. Isterbaand (= medisterpølse) blev lavet af æ ¡ny·r å· ¡ja·rt å ¡så·n ¡små¿ ¡stø§kèr, som æ ¡slåw§tèr skor ¡a¶ æ ¡bø·stèr å è ¡båwèr ¡får¶ å få èm ¡kø·n _ ¡de kå¬t æ ¡slåw§tèr ¡ha§kªmar (= nyrerne og hjertet og sådanne små stykker, som slagteren skar af skinkerne og bovene for at få dem pæne; det kaldte slagteren hakkemad). $Vodder.

hakkelse·sækhakke·mos
Sidens top