efter·ladingefter·middag

efter·mad

subst.

= den sidste af middagsmadens to retter (jf. for·mad); som eftermad har man nogle steder spist hovedretten (med kartofler og sovs), andre steder den lettere ret (bestående af søbemad som vælling, mælk med brød etc.). te ¡ætèrªmaÛ ¡fæk wi ¡føst å ¡fræmèst æn ¡år¶li skuw·ful ka¡töflèr mæ såw¶s = til eftermad fik vi først og fremmest en ordentlig skudefuld kartofler med sovs. $Haverslev. Eftermaden om sommeren bestod for det meste af rødgrød, »kørom, tykmælk o. s. v. ØH.1970.98. han sat et he¿Ï skåÛ grø¿Û te¡lyws, å så ku hañ eñ¡da spis ¡ætèªmaÛ = han satte et »helt skud grød til livs, og så kunne han endda spise eftermad. $Hundslund.

efter·ladingefter·middag
Sidens top