![]() | ![]() |
subst.
[< Èdue]
1) = madret bestående af brødterninger dyppet i stegefedt el. melsovs, evt. med terninger af stegt flæsk til [spredt i SVJy´N, spor. i Hards´S] du·brø var en ret mad til middag og bestod af små stykker rugbrød i en melsovs: Stegepanden med sovsen blev sat på (bordet), og deltagerne duede brødet heri. SlaugsH. Før første verdenskrig spiste vi om morgenen duwbrø, dvs. (brød med) melsovs med flæsketerninger i. SVJy.
2) = madret bestående af rugbrødsskiver, der opvarmes i fedtlaget på varm suppe, evt. med en skive flæsk til [AlsSH, desuden $Bov; syn.: mulle·brød] Kl. 9 blev der spist Brød, det var mest Smørrebrød med Ost; blev der netop kogt Flæsk til Middag, fik de gerne Duebrød ¨; det var temmelig tykt skaaret Brød, der et Par Minutter blev lagt ned i e Spai (Suppen) ved det kogende Flæsk. Duebrødet blev fisket op ¨, og saa fik hver et Stykke Flæsk dertil. Ussing.Als.68. Adriansen&Bøgvald.KB.70.
![]() | ![]() |
Sidens top |