Èduedue·gab

due·brød

subst.

[< Èdue]

 Næste betydning

1) = madret bestående af brødterninger dyppet i stegefedt el. melsovs, evt. med terninger af stegt flæsk til [spredt i SVJy´N, spor. i Hards´S] du·brø var en ret mad til middag og bestod af små stykker rugbrød i en melsovs: Stegepanden med sovsen blev sat på (bordet), og deltagerne duede brødet heri. SlaugsH. Før første verdenskrig spiste vi om morgenen duwbrø, dvs. (brød med) melsovs med flæsketerninger i. SVJy.

 Forrige betydning

2) = madret bestående af rugbrødsskiver, der opvarmes i fedtlaget på varm suppe, evt. med en skive flæsk til [AlsSH, desuden $Bov; syn.: mulle·brød] Kl. 9 blev der spist Brød, det var mest Smørrebrød med Ost; blev der netop kogt Flæsk til Middag, fik de gerne Duebrød ¨; det var temmelig tykt skaaret Brød, der et Par Minutter blev lagt ned i e Spai (Suppen) ved det kogende Flæsk. Duebrødet blev fisket op ¨, og saa fik hver et Stykke Flæsk dertil. Ussing.Als.68. Adriansen&Bøgvald.KB.70.

Èduedue·gab
Sidens top