![]() | ![]() |
subst.
[spredt i MØJy, spor. i Syd- og Sønderjy]
= hvedekager tilsat kanel. Ved hver Bagning (af finbrød) blev der gerne bagt ¨ en Bakke fuld af Tvebakker samt en do. med Kanelstænger. Dejgen, som var ens til alle tre Sorter, bestod af »Flormel lagt i Sødmælk og tilsat »Pressegær ¨ Kanelstængerne blev bagte som en Pladekage, som efter Bagningen blev skaaren i lange Stænger ¨ smurte med Æggeblomme og derpaa dyppede i en Blanding af Kanel og Sukker. MØJy. Til de smaa Erhvervsdrivende (nord for Århus i 1870erne) hørte Hvedebrødskonerne ¨ der gik rundt og falbød Tvebakker og Herligheder som Kanelstænger og 2 Øres Snegle. ØH.1953.139.
![]() | ![]() |
Sidens top |